BejelentésLajosmizse N-18 Postagalamb Civil társaság
Galamboknak sport, nekünk szórakozás

MENÜ
Kecskeméti N-16 egyesület 2015 évben is megtartotta

téli Disznóversenyét.

Az időjárás nagyon kedvező volt, hiszen mínusz 2 fok, tejszerű sűrű ködszitálás, a látótávolság megfelelően csak az orrod hegyéig volt, onnan tovább csak a vak sötétség.

Kora délelőtt a galambok bízva a sikerbe egymás szárnyát fogva kitántorogtak a ketrecből.

Akik kiengedték őket, csak annyit mondtak, aki érdeklődött a startról, hogy egy szempillantás alatt eltűntek, hogy milyen irányba, azt sajnos a szemük nem tudta követni.

Volt olyan sporttárs, aki már délelőtt látott belőlük, de volt olyan, aki másnap csak annyit kérdezett, hogy biztosan kiengedték a galambokat?

Maradjunk annyiba ez is hasonlóan sikerült, mint már több éve,

hogy egy-két galambnak azért sikerült csak megoldani Beramarci őrült ötletét.

Azért megjegyezném, hogy ez mennyire volt állatkínzás?

Képen a nyertes csapat: Kaldanekker Sándor /malac/,

Bera Márton /bíbic/, Rehák Viktor /kanpulyka/, Bedőcs Ferenc /Hápogókacsa/,

Antal Zsolt bérbe tartja Szabó Lajos /bakgyöngyösét/.

Maradt a mondás- jövőre veled ugyan itt.

A képen rossz a dátum. Helyes: 2015. December.

******

2015 évben a Klub életéről

Visszaemlékezés az Aranyhomok Klubban,

így, az év végén humorosan, kicsit másképp.

Először a versenyek Királyairól beszéljünk, Tóth Sanyi sietett a rövidtávot magáévá tenni, nehogy beelőzze valaki, Fehér Misi a középtávban ugrott egy nagyot, aztán gyorsan elfáradt, de Vizi Janit a hosszúba nem tudta befogni senki, pedig nagyon gyúrt rá Bera Marci. 3:5, Marci nem tudta, hogy ez kevés, a szél nagyúr. Viszont a sok sprint egy kicsit megülte a gyomrát Józsa Janinak, mert sokat Nyert, de a többi versenyen, csak másodiknak sikerült beugrani. Tóth Péter az idén web kamerán keresztül messzebbről nézte a befutót, azt mondta, ha közelről nézi, rontja a szemét. Zatykó Józsi tudjátok Ő olyan, mint az „Ördögvirág” nagyon szép, de hosszú tüzes lángnyelve irgalmatlan tud szúrni.

Eredményszámolásnál vigyázni kell vele.

Ebben az évben a versenyeket Iványosi Zoli egy kicsit messziről nézegette, mert Németországból ilyen ködös versenyeken rossz a látási viszony. De a végső hajrában Vizi Jani mindent egy lapra tett fel, és bejött neki, Győzött! Jövőre azt ígérhetjük, biztosan sok kihívója lesz, és ekkor jött a fiatalok versenyén Patai Laci Joli-jokerjeivel,

- Ő is Győzött, de még nem tudni, jövőre mit húz ki a kalapból.

Elérkeztünk, hogy elvégezve minden munkát kicsit mindannyian ünnepeljünk. Szép versenyévet zárunk, sikerült elkerülni a nagyobb katasztrófákat, megmaradt az autó teteje is, semmi nem vitte le. Nagyon Vigyáztak rá. Azért ha visszaemlékszünk a kezdésre, mint midig a program, a program, kezdéskor még a szabályzat módosítása sem maradt el. Lehet, hogy kezdjük megszokni a Szél Pista „Szél jegyzeteket”?

Bizony a kezdés tervezésekor nagy odafigyelést, számolást kell sokat átbeszélve megtenni, hogy mindenkinek hasonló esélyt lehessen biztosítani.

Kalmár Imi Barátom sokat felhívott, hogy éjszakánként lefekvésnél a galambászat, a szállítás átölelésével van együtt minden gondolata. - Elhiszem. Nem könnyű kitalálni a ketrecek elosztását, költségek kiszámolását, de van egy szárnysegédje Szenyita Béla, aki szinte katonás szigorral készíti el a kocsi, bepakolásának jobb, és ball oldalát. Igaz egy oldal kinyomtatása bizony nyomtató patron tintájába kerül, de úgy van vele, hogy az nem az övé. Nagy Köszönet jár Iminek, és Bélának, de majd jövőre kevesebb költséggel, kisebb autó kerekeket kellene rajzolni a gyűjtési papírokra. Szállításba sokat, és sokszor besegített mindig mókás Kaldanekker Sanyi. Igaz a szállítás bonyolítását a Bera testvérek szigora igen bonyodalmassá tette, de erre sietett Kárász - Oláh páros, akik minden hibát azonnal megoldottak.

El ne felejtsem, mert nélküle nincs szállítás sem, Varga Józsi Barátom, aki a pénzt kezeli, nagy gazdasági felelős. Beszedi a pénzt, - kifizeti a pénzt, és így kerek a világ, de azért senki ne higgye, hogy az első szóra fizet, nem-nem, egy kicsit udvaroltat magának, de úriember módjára utólag mindent fizet. Mindezt Garaczi János, mint egy jó kukta felügyeli, mert mindenki fazekába belelát, és ha kell, akkor bele is kever valamit, hogy a szája íze meglegyen kerületünk minden sporttársának. Talán ezért van az, hogy amit közösen megfőzünk, szívesen fogyasztja el mindenki, és jó érzéssel veszi tudomásul, hogy bizony több-kevesebb sikerrel, ez az év is elmúlt. Talán mondhatjuk, hogy több, mert a végén mindenki megtalálta a saját érdemeinek megfelelő tányért.

Az idei ünneplésünk majd akkor ér véget, amikor a közös díjkiosztón átvehetjük elismerésünk értékét.

Addig is, Kívánok Minden Sporttársnak Szép, Áldott Karácsonyi Ünnepeket!

Boldog Új Évet!

Bagaméri László és Vb csapata.

Molnár Balázs, Szenyita Béla, Bera Márton, Tóth Péter, Józsa János.